Toerisme groeit, ook op Urk. Er zijn diverse plannen om toerisme te stimuleren. Toch gaat het naar de zin van Gemeentebelangen niet snel genoeg. Al diverse malen hebben wij in ons verkiezingsprogramma de voorzieningen op het strand genoemd, het geld is er inmiddels voor vrijgemaakt, wij hopen dat de komende jaren de werkzaamheden dan ook uitgevoerd gaan worden en we een mooi strandkiosk krijgen met fatsoenlijke douche-en toiletgelegenheid en leuke speelvoorzieningen op de beide stranden. Voor onze jonge jeugd mag van Gemeentebelangen meer gedaan worden, we praten dan over de jeugd van een jaar of 13 tot een jaar of 16/17. Zij kunnen nog niet terecht in de horeca, maar willen ook niet de hele avond bij hun ouders op de bank zitten. De diverse instanties en jeugdwerkers op Urk zouden hier meer mee moeten doen wat ons betreft. Caritas krijgt subsidie van de gemeente en stuurt het jeugdwerk aan, wij willen dat ze hun best doen om de jeugd in het weekend leuke opvang te bieden en zomers bijvoorbeeld leuke sporttoernooien etc. organiseren op het strand. Wij hebben dit al een paar maal aangegeven, met Gemeentebelangen in het college willen we dit ook daadwerkelijk waarmaken.

De stichting Urk Promotie timmert flink aan de weg, we hebben op Urk een paar prachtige evenementen zoals Urkerdag en Urk in Wintersferen.

Met deze stichting willen wij als gemeente nauw samenwerken om ons prachtige dorp aan de vele bezoekers te kunnen tonen. Niet alleen met SUP, maar ook met de lokale horeca, de overige stichtingen en het museum wil Gemeentebelangen samenwerken. Realisatie van Toeristinfo op de Dormakade wat eventueel uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een aquarium en/of belevingscentrum staan wij volledig achter. Een plek waar de toerist meegenomen kan worden in de gehele ontwikkeling van de visserij, van vroeger naar nu.

Wij willen onze cultuur en geschiedenis op een positieve en gastvrije manier uitdragen. De komst van een hotel op de haven moet zo snel mogelijk gerealiseerd worden. Mensen die nu komen om Zingen in de Zomer mee te maken kunnen zo ook worden uitgenodigd om een overnachting op Urk te maken. Niet om massatoerisme te lokken maar de toerist die op zoek is naar de sfeer van de Zuiderzee van vroeger met gezellige terrasjes en restaurants waar vis kan worden gegeten. Evenals een aantrekkelijke haven voor de watersport waar ook kotters en bedrijvigheid tussen horen.